Šio įrašo tema “gimė” vakar vakare, kuomet pamačiau TEO laiškutį-sąskaitą. Atrodo, kas čia keisto? Viskas labai tradiciška – vienas lapelis su sąskaita, dar vienas psiaudo laikraštukas, dar kažkoks nereikšmingas, margas reklaminis bukletėlis. Juk ne vieną ir ne du kartus visi tokį esame gavę.

O man užkliuvo! Berods praėjusiais metais zudykreklama.lt skaičiau apie žalesnį telekomunikacijų operatorių TEO, kuris yra toks žalias, nors nori atisakyti įprastiniu būdu gaunamų sąskaitų ir skatina visus vartotojus rinktis elektronines sąskaitas. Nesvarbu, kad pasirinkus el.sąskaitas nuo abonentinio mokesčio nėra minusuojamas nei vienas litas (nors kaštai atrodo turėjo sumažėti). Ne čia buvo esmė… TEO nuo šio bus žalias! Taupys popierių, saugos mišką ir t.t. Kadangi technologijos taip pat kainuoja, tai el.sąskaitos pateikimas kainuoja panašiai kaip ir paprastos, bet su el.sąskaita vartotojai prisideda prie gamtos išsaugojimo. Labai graži pasaka – “makaronų kabinimas”.

Jei aš, žalias operatorius, esu tikrai žalias… tai velniam siųsdamas įprastinę sąskaitą dar įdedu 3 bereikalingus A4 lapus? Toks žalias operatorius, tokiu žaliu savo elgesiu sunaudoja kelis kartus daugiau popieriaus nei ištikro reikia. Jei jau labai reikia parodyt kažkokią naują savo paslaugą – prašome naudoti kitą sąskaitos lapo pusę! Kaip galima pridėti belenkiek lapų į įprastinį laišką-sąskaitą ir teigti, kad esi žalias?! Nes pasiūlei el.sąskaitas? Juokinga!