Kaip suprasti, kad tavo tinklaraštis yra apie nieką? Paprastas ir labai greitas metodas yra tiesiog pasižiūrėti apie ką rašai. Bet jei norisi objektyvių įrodymų, reiktų pasinagrinėti puslapio statistiką. Jei jos dar nerenkate, siūlyčiau užsiregistruoti į Google Analytics (prieš 4 metus užsiregistavus reikėjo laukti Google patvirtinimo, kaip yra dabar nežinau). Nors nesu priklausomas nuo statistikos, tačiau kartas nuo pasižiūriu.

Pirmas dalykas, kas krenta į akis, tai lankytojų šaltinis. Manau jei 70-80% lankytojų ateina iš paieškos tarnybų (kaip yra pas mane), tai yra ženklas, kad lankytojai ateina atsitiktinai. Prie šios statistikos pridėjus informaciją ko ieško čia atėję atsitiktiniai lankytojai, turime visai neblogą vaizdelį apie savo turinį. O vaizdelis tikrai įspūdingas:

Populiariausi raktiniai žodžiai 2010-02-18 - 2010-03-20

Apie Nokia 6300 rašiau tik kartą ir tai prieš pusantrų metų. Keista, kad toks senas įrašas sugeneruoja tiek daug lankytojų… “Pasidaryk pats” nors pradėjęs rašyti, galvojau, kad bus daugiau apie ką rašyti… tačiau yra, kaip yra. Lankytojai to ieško, čia ateina, tikiuosi kažką gero randa. Toliau prasideda linksmybės :)

Striptizo šokėja psiaudonimu Aliona tikrai gerai šoka, jei jos tiek labai ieško. Dar įdomiau, kad jos ieško čia :) Būtų tikrai įdomu pamatyti, jei jau esu tiek įsivėlęs. Prostitucijos tema, taip pat labai aktuali. O aš tikriausia esu koks suteneris? Žinau, kad visus šiuos lankytojus atviliojo vienas vienintelis įrašas – modelis = prostitutė? Atsitiktinis įrašas, tiesiog informacijos pasidalinimas, o tiek daug lankytojų…

Išvada – didžioji dalis iš paieškos sistemų ateinančių lankytojų atveda vos du įrašai. Ir tik vienas iš jų yra artimas mano įsivaizduojamai tinklaraščio temai. Keldamas čia bet ką, sulaukiu belenkokių lankytojų. Viskas labai paprasta.

Tikriausia mano vis labiau ir labiau talpinamos nuotraukos tiek daug lankytojų niekada nesulauks. Bet gal kada tapsiu 1% klubo nariu.