Norėčiau parašyti trumpai ir be didelių asmeniškumų, tačiau manau nepavyks.

Viskas prasidėjo dar labai seniai, kai pastebėjau, kad fotoaparatas (ar objektyvai) turi fokusavimo problemą tiksliau back focus t.y. aiškiausiai sufokusuojamas ne tas objektas į kurį taikiausi, o už jo esantis. Kiek aktuali ši problema priklauso nuo to koks didelis yra front/back focus t.y. ar plika akimi gali pamatyti, kad labiausiai fokuse yra ne tarkim žmogus, o už jo esanti siena. Tai gali būti ir žmogaus klaida, bet 99% kadrų nemeluoja.

Modernūs fotoaparatai tokie kaip Canon 1DIII, 1DIV, 1DsMkIII, 5DII, 50D, 7D, Nikon D3, D3x, D300, D700, Sony A900, Pentax K20 turi AF micro adjustment funkciją, kurios pagalba pats vartotojas gali reguliuoti tikrąjį fokuso tašką kiekvienam objektyvui atskirai, tačiau mano Canon senukas to neturi.

Nusprendžiau kreiptis į autorizuotą Canon servisą Lietuvoje, kad padėtų susitvarkyti su šia problema.

Pirmą kartą kreipiausi rudenį. Tuomet telefonu man paaiškino, kad nuotoliniu būdu pasakyti kiek kainuoja pašalinti problemą negalima ir tik atvežus visą turimą įrangą (t.y. visus objektyvus) bus galima kažką daugiau pasakyti.

Toks atsakymas man aišku nepatiko. Visos paslaugos turi savo kainą. O kaip vėliau sužinojau taip ir yra… tad pasakyti “neįmanoma” šioje vietoje buvo žaidimas…

Galiausiai prieš mėnesį įsigijau paskutinį norimą objektyvą ir nusprendžiau, kad visą įrangą reikia sukalibruoti. Tuomet jausiuosi ramus, kad vaizdelis ekrane yra tikrai toks kokio noriu ir daugiau jokio streso dėl nepataikyto focus’o.

Įranga nukeliavo iki Vilniaus ir vos tik ją pamatė serviso darbuotojas sulaukiau skambučio. Tikriausia nereikia sakyti, kad apie kažkokią laboratoriją tuomet net nebuvo kalbos. O pasakyta kaina buvo įvardinta kaip standartinė objektyvų bei fotoaparato profilaktikos įkainis. Hmm… keista, dėl ko anksčiau negalėjo to pasakyti? Anyway…

Žadėti kelių dienų darbai tapo kelių savaičių. Bet galiausiai įranga buvo ready! Su sąlyga, kad nesu sostinės gyventojas, pasiprašiau draugų pagalbos ją atsiemant atsiimant ir taip aklinai uždaryta dėžutė atkeliavo iki manęs.

Čia prasideda linksmybės! Išsiunčiau tris objektyvus ir fotoaparatą, atgal gavau taip pat tris. Tik ne visai tuos tris. Pildydami užsakymą serviso darbuotojai padarė klaidą – įrašė neegzistuojantį objektyvą. Atiduodami jie nežinojo ką reikia atiduoti, tad davė jiems labiausiai patikusį ;) Juokauju aišku. Užsakymo lape matėsi ir objektyvo serija, kurioje jokios klaidos nebuvo. Tad serviso darbuotojai turėjo visas galimybes pasitikrinti. To aišku nepadarė. Tiesa, objektyvas kurį gavau vietoje savojo buvo maždaug dvigubai brangesnis.

Be 5 minučių padovanotas objektyvas...

Keista, kaip taisant įrangą, kuri dažnai kainuoja ne vieną tūkstantį litų galima elgtis taip neatsakingai! Bet tai dar ne viskas… įrangą gavau, kad ir ne savo… nusprendžiau patikrinti. Iš trijų objektyvų tik vienas su pritaikytu mano kūneliui focus’u. Aišku vienas stiklas yra ne mano, tačiau… vienas iš mano objektyvų nebuvo sutvarkytas.

Klaidingas fokusas su 50mm fix'u

Klaidingas fokusas su 24-70, 70mm

Teisingas fokusas su 70-200, 200mm

Paliko įdomu, kada serviso darbuotojai pastebės klaidą… Praėjo savaitė – jokio rezultato. Skambinu teirautis kur dingo mano objektyvas. Darbuotojai nieko nežino, aiškina, kad viskas atiduota kaip priklauso. Primenu, kad užsakymo lape buvo klaida. Pasimeta. Prašo paskambinti už 15min.

Skambinu. Viskas OK. Objektyvą surado. Kviečia atvažiuoti pasiimti. Kitą dieną susiorganizuoju objektyvą paėmimą… pusiaudienį skambina patys. Pagaliau pamatė, kad kažkas nesueina! :) Klausia ar turiu jų stiklą – nemeluoju, turiu. Klausiu kodėl darbai neatlikti kokybiškai. Kaltina mano objektyvą. Taip, jis plastmasinis, pigus ir paprastas, bet(!) jei su jais tai būna dažna problema, galbūt vartotoją reiktų įspėti prieš pradedant darbus?!

Dabartinė situacija. Kadangi servisas nedirba šeštadieniais (mat jiems reikia pailsėti), teks įrangą vėl kažkam įduoti, kad pristatytų ją pirmadienį. Vėl visus tris objektyvus reguliuos, vėl žiūrės, vėl bandys. Gerai, kad neteks vėl mokėti 367LTL (tiek kainuoja kūnelio ir trijų objektyvų “profilaktinis tikrinimas”), nes sutiko, kad darbai nėra atlikti kokybiškai. Įdomu kiek reikia laiko kokybei gauti?

Išvada. Jei yra galimybė, geriau pirkite modernų fotoaparatą, taip išvengsite didelių sąskaitų ir daug bereikalingų rūpesčių. Gaila, tačiau gyvename kaime, kur pavadinimas “autorizuotas servisas” dar nieko nereiškia.