Seniai galvojau, kad savo foto įrangą reiktų laikyti tam pritaikytoje kuprinėje. Dabar viskas labai susispaudę guli prieš 10 ar pan. metų pirktoje ant peties nešiojamoje nedidukėje tašytėje. Atrodytų maža, patraukli… tačiau realiai nei saugumo, nei patogumo joje rasti negalima.

Ilgai apie tai galvojęs, galiausiai sustojau ties LowePro Fastpack 250 (black). Tiesą pasakius vienas pagrindinių kriterijų buvo kaina (tikriausia galvojant apie dabartinį laikmetį tai nėra netikėta), taip pat svarbu buvo talpa bei apsauga.

Peržiūrėjau daug Youtube vaizdo įrašų apie tai, kaip patogu naudoti yra šią kuprinę. Kiek ir kokios įrangos ji gali sutalpinti (mano ketinimai yra 30D su gripu + 70-200 f/4 arba 17-40 f/4 ir vienas ir kitas gali būti uždėtas ant kūno). Taip pat norėjosi turėti vietą nešiojamam kompiuteriui. Papildomai vietos tai neužima, o atsiradus poreikiui sutaupoma vienos tašės vieta. Taip pat teko matyti ir home bandymų, kai kuprinė buvo pririšta prie dviračio ir “vežiojama” po dviračių takelius. Galiausiai mane įtikino (gyvai jos dar nemačiau ir didelė tikimybė, kad nematysiu, kol nenusipirksiu).

Pasirodo sudėtingiausia kuprinės išsirinkimo-pirkimo proceso dalis yra surasti kur jų yra pirkti. Atlikęs greitą paiešką atradau, kad jos turėtų būti Aviteloje, Neriba el.parduotuvėje, Fotohobis bei Sergitos foto salonuose. Pigiausią kainą radau Neriba parduotuvėje, tad tą pačią naktį pervedžiau jiems pinigus. Po kelių dienų sužinojau, kad puslapyje įsivėlė klaida ir juodos kuprinės jie neturi (pinigai turėtų būti grąžinti į sąskaitą per artimiausias dienas). Fotohobis taip pat neturi. Avitela nesiteikė net atsakyti į elektroninę užklausą, o paskambinęs į Sergitą sužinojau, kad yra tikimybė kuprinę gauti po 2 savaičių (jei pasiseks).

Tiesa, reikėtų pažymėti, kad Neriba ir Sergita siūlė raudonas alternatyvas, tačiau juoda yra juoda. Apturėjęs nesėkmę lendu į ebay ieškoti uždarbio užseniečiams :)

p.s. tik atsiradus kuprinei būtinai pasidalinsiu savo pastebėjimais