monitorius

Kadangi gyvenime ketinu daugiau dėmesio skirti fotografijai (apie tai byloja ir siauliai-foto.lt), neišvengiamai reikia ne tik fotoaparato bet ir įrangos nuotraukoms apdoroti (kaip keista, kad šiuolaikinė fotografija neįsivaizduojama be post-processing). Jau bemaž kelias savaites rimčiau galvoju apie kokį nors padorų monitorių.

Aišku, būtu labai paprasta tiesiog čiupti koki nors seną gerą CRT ir nesijaudinti dėl spalvų :) Tačiau su sąlyga, kad foto studijos dar neturiu, o savo darbo vieta teks dalintis… renkuosi iš LCD. Lig šiol pasirinkimo kelyje mane vedė fotografo Miko Binkio straipsnis apie monitorių pasirinkimą. Tačiau išsiskiria keli kriterijai :) Vienas pagrindinių – biudžetas!

Ilgai svarstęs ir nusprendęs, kad TN matrica tikrai nebus mano pasirinkimų sąraše (paskaitę minėtą straipsnį, suprasit apie ką aš kalbu), sudariau savo alternatyvų sąrašą:
* Dell 2209WA (deja, Lietuvoje dar nežinau kur tokį įsigyti. O ir kaina perkopia 1.000Lt ribą)
* LG L2000CP (prieš Naujuosius Lietuvoje buvo, dabar nebėra ir atrodo niekas neketina jų atsivežti)
* Philips 200WP7ES (realiausiais kandidatas, nes Lietuvoje yra kur įsigyti ir kainuoja mažiau nei Dell. Tiesa ir kokybė nėra tokia gera).

Naivu tikėtis, kad kas nors čia galėtų duoti svarų komentarą alternatyvų pasirinkimo klausimu, tačiau… jei toks atsirastų – būčiau dėkingas :)

← Previous post

Next post →

3 Comments

  1. Mikas Binkis

    HP LP 2275w ? :)

  2. Su tokiu visai nieko būt nuotraukas tvarkyti… blur’ą manau lengvai išeitų uždėti ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.