keičiam garsiakalbius #2

su Pežu baigta! Dabar atėjo H! eilė :) So, problema – ne tik per maži garsiakaliai duryse esančioms skylėms, tačiau jie ir per gyliai įkrenta į duris, ko pasakoje durų stiklas nebenusileidžia iki galo. Šokia tokia schema, kad aiškiau būtų… Raudona spalva pažymėtas stiklas:

mašinos durys

Išeitis yra, ir labai paprasta! Užtenka kolonėlę tvirtinti ne tiesiai prie durų, o prie kokios (pavyzdžiui) medinės detalės, kuri mano skaičiavimais turėtų būti ne plonesnė kaip 1.5cm, o tą detalę jau tvirtinti prie mašinos durelių.

Pradedam. Pasidarom popierinį lekalą su būsimos medinės detalės forma. Tiesa, aš naudojau klijuotų drožlių plokštę. Su ja kiek papraščiau išgauti reikiamą formą, tačiau ji nėra tokia tvirta, kaip grynas medis. Anyway, galvoju, kad mano menkiems garsiakalbiams turėtų užtekti senutėlės medžio plokštės tvirtumo.

DSC00051

Pamatuojam, kur turėtų įsidėti garsiakalbis ir gręžto, pjūklo bei dildės pagalba šią vietą paruošiam:

DSC00052

DSC00053

DSC00054

Toliau… pasižymime vietas, kur turėtų tvirtintis ši detalė prie durelių rėmo. Išgręžiam skylutes:

DSC00055

Baigęs visus grežiojimus abi medžio plokštės detales nugruntavau bei po kurio laiko nulakavau. Vistik medinės detalės, o duryse gali būti drėgmės (ypač kai tokie orai). Reikia bent minimaliai apsisaugoti :)

Kad ši detalė ir garsiakalbis nebarškėtų priklijuojam plonyti porolono sluoksnį (aš naudojau “plaukiojančiam” parketui skirtą 2 ar 3 mm. storio poroloną):

DSC00056

Baigta! Galima prisukti šį gaminuką prie rėmo ir pasižiūrėti kiek tvirtai viskas laikosi :) Tvirtumo man užteko, todėl judėjau toliau:

DSC00059

Dar liko aukšto dažnio garsiakalbiai… Juos taip pat bandysiu sutalpinti į tą pačią vietą (išankstiniais pamatavimais viskas turėtų tilpti).

Jamam skardinę kampinę detalę (naudojamą gražiems kampams gauti tinkuojant). Padarom ją nebekampine ;) bei išorinę pusę nudažome juodai (arba kuo tamsiau). Aš pasinaudojau papraščiausiu markeriu:

DSC00062

Pamatuojam, kuris tvirtinimo variantas yra palankiausias, kad nesiliestus žemo dažnio garsiakalbis ir prisukame:

DSC00063

Prie to pačio “ardymo” padariau ir dar vieną “patobulinimą”. Su sąlyga, kad porolono turėjau pakankamai daug, uždėjau dar vieną garso izoliacijos sluoksnį :) Kiek tai bus veiksminga tikrai nežinau:

DSC00064

Kad ir kaip ten būtų… tai tik pusė darbo. Dar laukia galiniai garsiakalbiai, kurie po truputį tampa galvos skausmu.

← Previous post

Next post →

5 Comments

  1. jea jea daz iz much better!! 8]
    tik tweeterius geriau montuot auksciau ir pakreiptus i sedyniu puse pvz taip http://img.photobucket.com/albums/v366/Salkiz/basavykas/070107_125700.jpg o dureles geriau bitumu iskijuot – jis netik garso izoliacija bet ir vibro izoliacija turi ;) krc cia gali paveizet jei netingi ;) http://www.mitsubishi-klubas.lt/forum/viewtopic.php?t=3064

  2. Aukšto dažnio (“tweeterius”?) galvojau iškelti į kitą vietą… turėjau tokią mintį, kad juos įdėti į daiktų dėtuvę duryse ir nukreipti į viršų (t.y. sėdinčio ausis), bet per svgl tikrai nebūčiau durų sutvarkęs, tai pasitenkinau paprastesne vieta. Anyway, pas mane ne kokie super dooper žemų dažnių yra, tai garsas visai ok Gaunasi…

    Bitumas yra puiki idėja, visai apie jį nepagalvojau! Ačiū už idėją. Ale, kai pamačiau jo kainą, tikrai žinau, kad nebūčiau pasinaudojęs. Truputį per brangu. Dabar garsiakalbių pakeitimas (t.y. medžiagos) man kainavo

  3. senukuise yra po 40lt, tik neaisku ar siauliuose bus (speju ne), o normaiai isklijant i vienas duris tas kvadratas ir sueina :V pas mane yar minciu duris; dugna; bagazine; ir pertvara tarp variklio issiklijuot :]

  4. Na taip, čia jau padori garso izoliacija :) Aš jei su cvc labai susigyvensiu gal ir kažką tokio pabandysiu pasidaryti. O kol kas kukliems mano poreikiams visai užtenka taip kaip yra. Beje, ar “donoras” savo funkciją jau atliko ar dar nepradėjai didžiųjų darbų?

  5. donoras laukia savo eiles :] o rimtai tai nei laiko nerdaug neturiu, ir visi finansai dabar nukreipti i viena sriti :( bet po truputi tvarkaus ten ji iki ledines variklio, vaziuokles bukles cia foto http://multipics.net/?img=tva_ca0_gti0802.jpg (ten virsuj next passpaudinek ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.