dedame garsiakalbį kitaip…

Kažkada į Pežą sudėjau visai neblogus garsiakalbius. Na, bent jau vienu laipteliu geresnius nei default’iniai. Metai bėga, laidai trūkinėja… ir garsas Peže jau nebe toks geras, kaip kažkada. Ta proga sugalvojau išnaujo sulituoti visus schemų laidus ir garsiakalbius sukeisti vietomis su savo H! default’iniais. Pirmas etapas garsiakalbių išėmimas praėjo puikiai :)) Ale, sukeisti vietomis nėra taip lengva. Pirma problema – per maži garsiakalbiai Pežo durelėms (į palangę viskas sulindo puikiai). Ką darom?

IMGP0981

Pasiemam kelias žaliuzių juosteles (kurios namie mėtėsi jau amžius) ir sukarpome. Aišku galima ir ką nors kitą karpyti, bet žaliuzės man patiko dėl to, kad karpant jas po vieną, galima labai tiksliai iškirpti reikiamą formą (ko reikės vėliau):

IMGP0984

Sudėjęs 5 žaliuzių gabalėlius, vinies pagalba, pasidariau skylutę medvarščiui. Aišku skylutė mažesnė nei medvarščio diametras, bet jos pakanka, kad medvarštis “užsikabintų” ir būtų galima jį pilnai įsukti:

IMGP0986

Viską prisukame prie garsiakalbio ir pradedame matuoti kur gi mašinos durelėse yra kitos tvirtinimo skylutės:

IMGP0987

Padailinę “žaliuzės” gaminio formas bei suradę, kur slepiasi kitos tvirtinimo skylutės garsiakalbį prisukame. Baigta!

IMGP0988

Aktualiausias klausimas, ko gero, yra – ar tvirtai laikosi garsiakalbis? Galiu pasakyti taip – jis laikosi pakankamai tvirtai, kad trenkiant durelėmis negirdėtum jo barškėjimo. Kiek ilgai taip bus? Pagyvensim – pamatysim :)
Anyway, turiu ir kitą bėda su tais garsiakalbiais… Kitose Pežo durelėse vienas iš garsiakalbio laidų yra nutrukęs ir viskas nebūtų taip blogai, jei ne vieta, kur jis nutrūko:

IMGP0989

Bėda, bėda… Kol kas nelabai išeina atkabinti tos jungties nuo durelių ir ištiesinti. Galbūt to pakaktų, kad padaryti mažyti remontą (tarkime lašas lydmetalio). Imti dureles lauk – truputį per drąsu. Vesti naują laidą? Nelabai yra vietos. Kažin gal automobilių gamintojai buvo tokie protingi ir šioje vietoje atvedė dar bent vieną papildomą laidą, kuris niekam nenaudojamas? :)

← Previous post

Next post →

5 Comments

  1. ai o del papildomo laido- jo tikrai nebuna, nes gamintojai taupo kiekviena varsta ;) o ta apsaugine zarna tarp dureliu ir kebulo gi nusimauna ;)

  2. 1. Tokis dalykas bus pas mane H! Jau turiu iš popieriaus pasidaręs lekalą. Anas reikalas tikrai nebarškės, nes jis taip pat tvirtai prisiveržęs yra. Be to, Peže nėra vietos tokiam dideliam medžiui, nes 5 žaliuzės slioksniai vos, vos telpa :)

    2. Ta žarna tikrai nusiima, bet… Ji nusiema nuo vieno galo ir “atsismaukia” tik kokius max 2cm (tvirtai prispaudus). O Jų man yra truputį permažai, juolab, kad reikia sutalpinti dvi didelias man rankas labai mažame tarpelyje.

  3. gal bandyt viela kist ir gale jos pasidaryt kilpa, prie kurios pririst laida :v

  4. Bijau, kad toj vietoj ten jau niekas nebepratilps… Nes ten tikrai pataupė vietos. Kol kas palikau be garsiakalbio tas duris, šiaip visai naują laidą reiktų pravesti, bet nelabai įsivaizduoju kaip ten jį padaryti…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.