..bemaigydamas savo SE sugalvojau, kad reikia jį man prie kompiuterio prisijungti :-) Vysčiau mintį visą vakar ir puse šiandienos… Susigalvojau, kad reikia nusipirkti IrDA. Buvau girdėjęs, kad toks daigčiukas apie puse šimto kainuoja. Tai sudeliojęs visus “UŽ” ir “PRIEŠ” dar pasisėmęs truputį optimizmo, nusprendžiau pirkti. Ir prasidėjo mano bėdos…

Buvau sugalvojęs padaryti apvyvartą Artūrui, bet atėjęs ten aptūrėjau vieno vadybininko-konsultanto-pardavėjo pamokymą. Pasirodo pigūs IrDA įrenginiai sunkiai suderinami su įvairiais mobilių telefonų modeliais. Ir jei vienas IrDA suderinamas su SIEMENS, tai jis nebus suderinamas su NOKIA. Kadangi prekyboje jokio įrenginio nebuvo, tai nebuvo ir kaip išbandyti ar veikia su SE koks įrenginukas ar nea (o tai reiškia, kad bereikalo tampiausi savo “toplopą”)… Dar paprotino mane, kad padorūs IrDA įrenginukai, suderinami su visais mob.telefonais kainuoja tikrai virš 100Lt.

Nusivylęs keliavau į Komperą, nors žinojau, kad ten pigiau tikrai nerasiu… Bet radau! Tūrėjo jie vieną IrDA įrenginuką, jungiamą per USB, kurio kaina ~90Lt. O tai yra beveik dvigubai daugiau, nei ketinau išleisti “SE ir kompiuterio sąjungai” :-)

Netekęs vilties nusprendžiau keliaut į Mikrovisatą. Tačiau prieš ją dar užsukau į vieną T2 atstovybę, kurioje mane vėl atvedė į doros kelią t.y. vėl nukreipė į Mikrovisatą :-)))

O šioje parduotuvėje užmačiau data cable. Orginalas, kaina 119Lt. Spėkit, ką pagalvojau? :-))) Mano laimei (o gal laikui bėgant paaiškės, kad nelaimei) jie turėjo Didžiojoje Britanijoje pagamintą pigesnė data cable variantą! Už pastarąjį sumokėjau 69Lt ir nusiminęs, kad ir vėl artėja bankrotas keliavau namo :-)

Bet ir vėl… važiuodamas net nenujaučiau, kad “linksmybės” tik prasideda :-) Pasirodo pasijungti telefoną prie kompiuterio nėra taip paprasta. Visų pirma teko parsisiųsti naujausią software. Instaliuojant vis kilo problemos dėl nenoro pripažinti data cable. Keli perkrovimai nepadėjo :-/ Uninstall ir vėl Install… USB lizdo pakeitimas… ir VALIO! Šiaip ne taip priėmė mano kompiuteriukas kabelį į savo draugus :-)

Turėčiau pastebėti, kad SE ir kompiuterio sąveika yra labai lėtas procesas… Tik dabar nežinau ar čia kabelis “lagina” ar SE :-/ Anyway, artimiausiu metu galite tikėtis neįtikėtinų prastos kokybės nuotraukų, kurios galbūt bus beveik linksmos ;-)))

data cable