Civilizacija atėjo. Skaitmeninis pasaulis valdo. Taip norėčiau pradėti trumpą “in focus“.

Prieš kelias dienas VMI atsiuntė pranešimą, kad jau yra žemės mokesčių deklaracijos. Kaip žinot (tikriausia?) VMI turi savo apps’ą!

Turint mobilų parašą prisijungimas labai neužtrunka. Dar keli mygtukų paspaudimai (gal keliais per daug pradedi vėliau galvoti). Ir gauni nuorodą “sumokėti”. Vėliau dar reikia kelis kartus patvirtinti, kad tikrai nori sumokėti (kai už žemę mokės žmona reiks pasidaryti PrtSc), kol galiausiai appsas patiki ir pasirodo mokėjimo kanalo pasirinkimas.

Toliau civilizacija tik jei turite Swedbank (SWB) ir žinoma jų apps’ą. O civilizacija tokia, kad pasirinkus SWB, kaip mokėjimo kanalą, atsidaro SWB aplikacija su jau paruoštu mokėjimu, kur užtenka berods vieną kartą pasakyti sutinku, suvesti savo sPIN ir valstybei už žemę nebeskolingas. SWB net leido sumokėti didesnę sumą nei jų numatytas 30€ limitas!

Gavus sąskaitą už Interneto Vizijos (IV) paslaugas ir pasirinkus SWB kaip banką, taip pat atsidaro jų apps’as su visais reikalingais duomenimis ir belieka vieno mygtuko paspaudimo parodyti savo norą sumokėti.

O štai “Viena sąskaita” (kalba apie mobilią terpę) dar tokio funkcionalumo neturi… Tiesa į mano komentarus atsakė, kad naujoje versijoje bus kažkoks patobulinimas, bet reikės palaukti kito mėnesio, kad tai patirti. Kažkodėl negalvoju, kad bus taip easy, kaip su VMI ir IV.

Pažadu bent kelis “roundus” pabandyti su SEB, bet Danske šioje vietoje tikrai atsilieka su inovacijomis. Swed – didelis, naglas, bet patogus. Pripažįstu. O valstybiniam sektoriui – VMI – dedu didelį pliusą!