Neato connected. Bandymas #1

Kalėdų senelis šiais metais buvo nusprendęs paišlaidauti (Eglute, nieko nepamiršai?) ir atnešė pagalbą į namus – Neato botvac connected → . Taip jau nutiko, kad tik šiandien pagalba buvo paleista į gyvenimą. So, first impressions on the “new  lady” in the house.

20170121_094504

  1. Pardavėjai → viską labai išsamiai paaiškino prieš nusiperkant. Nepagailėkite valandos kitos ir apsilankykite pas juos.
  2. Sudėtingiausia instaliacijos dalis buvo sugalvoti naujai “damai” (ar “ponui”) vardą. Juokauju. Mama IKEA išmokė RTFM →, tad ilgiau užtrukau tik jungdamas naująjį prietaisą prie interneto. Taip, šis modelis jungiasi prie interneto ir be instaliacijos, manau, prie prietaiso valdymo pulto liestis nebereikės.
  3. Garsas. Kažkur kažkada girdėjau, kad prietaisas galėtų veikti ir naktį. Galėtų, jei jūsų nebūtų namie. Nors pirmas kartas veikė “eco” režimu t.y. tylesnis, baterijos energiją tausojantis režimas, tačiau prie tokio garso miegoti negalėtumėt. Iš principo jei turite įprastą siurblį, “eco” režimas bus 1/2 to garso. “Turbo” režimas savo garsu niekuo nenusileis nuo jūsų įprasto dulkių siurblio garso.
  4. Baterija (bent jau šito modelio) kraunasi greitai. Šviežiai įjungus indikatorius rodė 50% baterijos talpos, iki 100% pakilo per +- valandą laiko. Po darbo, baterijos buvo taip pat apie 50% likę. Įkrovimas iki 100% truko panašiai. Pirmas darbas – 73m3 įveikta per 1:04.
  5. Tikriausia įdomiausias klausimas – darbo kokybė. 2 dienos prieš įjungiant naują “damą” siurbėm, šiandien rezultatas toks:
    20170121_093814
  6. Ar namie matosi akivaizdžiai švaresnės grindys? Ne! Bet neskubėkime teisti. Siurblys sukuria oro gūsius, mačiau kad iš labai nepatogių vietų (po baldais ant žemų kojelių) buvo išpūstos dulkės į tą vietą, kur siurblys jau pravažiavo. Tad, kaip minėjo pardavėjai, reiktų palaukti apie savaitę, kol iš visokių nepatogių vietų bus išpūstos lengvesnės dulkės. Kad siurblys  dirbo ne atostogų režimu matosi iš dulkių konteinerio.
  7. Ar siurblys nepamišo aplankyti kokių nors kampų? Ne! Visose neaplankytose vietose buvo atsiradusios kliūtys – nukritusi šluota, prie stalo prispaustos kėdės, numesti drabužiai ar panašiai. Siurblys daro išvalytų ir matomų grindų “nuotraukas”. Ten kur reikia pritaikyti namus “naujajai damai” – matosi:Screenshot_20170121-094236
  8. Suinstaliavus neato aplikaciją į telefoną, pasiūlė programinį atnaujinimą. Cool. Gerai, kad “mama IKEA” išmokino kantrybės, nes jokio MS įprasto “progress baro” nėra. Tiesiog laukite. Ir jei atrodo, kad neįsijungiantis ekranas yra užgesęs per ilgai – tikrai taip nėra. Laukite 3 minutes, kaip parašyta.
  9. Aplikacijoje yra funkcija – rankinis valdymas. Šiandien pasinaudojau ir ja. Aplankiau tas vietas, kuriuose buvo susidariusios kliūtys ir kurių pilnai išvalyti nepavyko. Rezultatas džiugina, tačiau… mygtukas “grįžk į stotelę” buvo neaktyvus. Reiškia robotas nežinojo, kur aš jį vedžiojau. Sakyčiau pirmas didesnis nusivylimas.
  10. Mūsų Mau (katė) sekė naująjį prietaisą praktiškai po visus kambarius. Nesipyko, nebijojo ir vienas kito neskriaudė :) Kažkas sakė, kad naminiai gyvūnai gali pradėti kerštauti tokiems robotams. Iš pirmo karto nepasimatė, tad tikiuosi taip ir liks.

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Na aš irgi nepagailėjau pinigų( tiksliau pasiėmiau kreditą) ir nusipirkau šį aparačiuką. Viska būtų gerai, o bet tačiau neužlipa ant storesnių kilimėlių, bet visumoj patenkinta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.