Nepaisant to, kad paskutiniu metu dažniausiai čia rašiau apie namo statybas, tačiau šį vakarą mane šokiravo (!) vienas atsitikimas. Tad nusprendžiau pasinaudodamas savo “kanalais” tuo pasidalinti. Įrašo tema sufleruoja apie ką kalba.

Prieš kelias minutes į savo el.paštą gaunu pranešimą, kad vienas senas pažįstamas mano kvietimu prisijungė prie Linked In! Pagalvoju, kad nesąmonės, bet prisijugęs pasirausiu ką ir kam per savo Linked In (LI) profilį aš siunčiu. Ir atradau bent kelioliką pakvietimų (per paskutinius kelis mėnesius), kurie iškeliavo iš mano profilio man net nežinant. Dar keisčiau, kad mano el. pašto slaptažodis ir LI slaptažodis nėra panašūs. Niekada nesu su LI pasidalinęs/importavęs jokių savo kontaktų! Neturiu net LI aplikacijos telefone! Ir staiga iš mano LI profilio yra siunčiamas pakvietimas žmogui, kurio el. pašto adresas yra tik mano pašto dėžutėje.

Atrodo, kaip bepročio žodžiai, kol nepradedi skaityti kitų LI vartotojų pastebėjimų.

LinkedIn does not just read your email address book it also ‘syncs’ with
the sites you visit and if that happens to be a webmail service such as
Hotmail Linked can and will syphon off all your contacts email address.
(perhaps other information too).

Here is the link: http://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

About half-way down the page you in the left column will find this phrase:
“You can opt out of our collection of plugin impressions anytime.”

Click the highlighted link this will take you to a new page and you may be asked to login into linked in again.
Enter your password and you will be presented with a Pop-up box over your settings page.
This box will have the title “Manage Settings for Linked in Plugins…”

LI_out
LI_man
Nors LI forume aprašo, kad egzistuoja “Imported” sąrašas, tačiau aš tokio nemačiau ir pas save neradau. Tad spėju kažkas pasidarbavo, kad tokio neliktų. Kita vertus naršydamas savo kontaktų nustatymuose matau, kad iš viso LI valdo 222 mano kontaktus, tačiau “Linked In” konktatų yra tik 207. Tad 15 kontaktų guli kažkur LI serveryje ir nėra jokios aiškios galimybės juos pamatyti.

LI_con

Taigi saugokite savo privatumą!

P.S. O aš nusprendžiau niekada nenaudoti tos pačios naršyklės LI ir paštui, nes mano atveju tai bus tikrai kažkaip susiję.