Pamenat rašiau kiek daug turiu problemų su Dell’u? Problemos baigėsi! Dabar ant mano stalo mažutis Lenovo x201i :) Bet ne apie tai. Naujas kompiuteris -> dar vienas “didysis tautų kraustymasis”, su visais duomenimis, programomis, nustatymais.

Po šio persikraustymo pastebėjau, kad naudojimasis Outlook 2010 tapo sudėtingesnis… Susidūriau su 2 problemomis:

  1. Atsidarius bet kokią žinutę, kuriai buvo uždėtas priminimas – ji pasidaugindavo (x2), o atsidarius vieną iš padaugintų, ji dar kartą pasidaugindavo (x2). Buvo, kad tos pačios žinutės turėjau 6 kopijas.
  2. Žinutei nuimdamas arba uždėdamas priminimą gaudavau pranešimą “Operacija negali būti atlikta, nes žinutė buvo pakeista” (angl. The operation cannot be performed because the message has been changed). Pakartojus tą patį veiksmą dar kartą – viskas pavykdavo.

Su besidauginančiais pranešimais kovojau susikūręs atskirą Outlook duomenų bylą ir ten importuodamas visas žinutes / kalendorius / užduotis / kontaktus ir t.t. iš senosios bylos. Nežinau ar dėl to, kad prieš tai Office buvo anglų kalba, o dabar lietuvių ar visada taip, tačiau importavęs turėjau neblogai pažaisti su taisyklėmis, kalendoriaus kopijomis ir t.t. nes tuomet ištikro visko turėjau dvigubai (vieną tuščią kalendorių ir vieną su senaisiais susitikimais, vieną tuščią užduočių sąrašą ir vieną pilną)…

Su negalimomis operacijomis nebuvo taip paprasta. Ilgai ieškojau informacijos internete, nes daugiausiai nepavykusios operacijos susijusios su Exchange Server, o pas mane paprastas paštas. Tačiau šį tą rasti pavyko. Atrodo paštas čia mažiausiai kaltas ir reikia pažaisti su antivirusinės nustatymais. Sutapimas ar ne, bet kaip ir kolegų internautų, taip ir mano kompiuteryje instaliuota NOD32 antivirusinė. Nesuderinamumas ar overengineering? Nesvarbu, paštas vėl pilnai veikia!