Prieš kelias dienas tapau Office 2010 vartotoju. Tačiau ne programos apžvalgą čia norėčiau pateikti (tai palikime nežinau.lt). Iš ofiso programų daugiausiai naudoju Outlook ir prie jo be abejo – kalendorių. Taip jau susiklostė, kad visi beveik visi įmonėje naudojame MS produktą ir dažnai Outlook kalendoriaus pagalba kviečiame vieni kitus į pasitarimus, organizuojamės komandiruotes ir t.t.

Turime problemą – neturime bendro online (pageidautina) kalendoriaus, kuriame matytųsi kada kas žada būti išvykęs, kas atvyksta, koks pasitarimas kada turėtų vykti. Žinoma, būdamas žmogus stipriai technologijose nepasimetęs sugalvojau išgelbėti pasaulį (optimistas, nes technologijose, atrodo, pasimetęs – read on).

Pradžioje ieškojau, kas galėtų būti WebDev serverio kalendoriui “tiekėjas”. Mintys sukosi apie Google Calendar, bet taip ir nesužinojau ar įmanoma one-button-push sinchronizaciją padaryti. Vietoje to nusprendžiau pažaisti su Publish online… Office.com Tam reikia turėti paskyrą Windows Live ID. Čia ir prasidėjo…

Reikalas labai nesudėtingas – užsiregistruoji ir iškarto gali pradėti naudotis. Užsiregistravau. Bandžiau prisijungti. Sako turiu patvirtinti savo el. pašto adresą. Sulaukio pranešimo į jį… Patvirtinu savo pašto adresą. Vėl bandau jungtis. Vėl gaunu tą patį: patvirtinkite savo el. pašto adresą. Dar kartą spaudžiu ant atsiųstos nuorodos ir įsivaizduoju, kad adresas patvirtintas. Prisijungęs nieko negaliu daryti (vės), nes neturiu patvirtinti savo adresą. Serverio paprašau atsiųsti dar vieną laiškutį su nuorodą, kuria turiu pasinaudoti. Palaukiu kelias minutes. Joks laiškas neateina…

Visa laimė pirmajame laiške iš Microsoft buvo nuoroda į greitą prieigos ištrynimą (jei netyčia registruojantis buvo nurodytas ne tas pašto adresas t.y. jei kažkas mane būtų bandęs priregistruoti be mano žinios). Nuoroda pasinaudojau. Suveikė. Prieigos su Windows Live ID neturėsiu. Ir gerai.

P.S. O Outlook 2010 turi vieną bėdą – iš pasirinkimo galimybių dingo Hide header information. Laimingi Outlook 2007 naudotojai.